Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In plaats van op het huidige station en de omgeving ervan zou de gemeente Harderwijk de focus moeten richten op een locatie die meer toekomst heeft als station. Zoals de locatie bij de afslag Lelystad aan de A28, waar nu een houthandel is gevestigd. Pal aan de spoorlijn Amersfoort-Zwolle. En prachtig voor het door Harderwijk zo gewenste Intercitystation. 

Lees volledig artikel in de Stentor

http://www.destentor.nl/regio/noordoostpolder/pvda-harderwijk-pleit-voor-nieuw-ns-station-ook-met-oog-op-airport-1.2745884

Tot die conclusie komt de PvdA in Harderwijk, die keek naar de mogelijkheden voor Harderwijk om in te springen op de plannen van de NS, die het zogenoemde Randstadspoor willen doortrekken naar Harderwijk. Het bestaande station biedt echter geen mogelijkheden voor uitbreiding van het aantal sporen. En voor een door Harderwijk zo gewilde Intercity is er te weinig perronruimte.

Een Randstadportal zoals de NS dat graag ergens tussen Zwolle en Amersfoort willen, is een station met veel parkeerruime waar automobilisten kunnen overstappen op de trein om files te vermijden.

Dat kan volgens de PvdA in Harderwijk dus mooi op de locatie bij de afslag Lelystad van de A28. Daar is voldoende ruimte voor een groot station en een grote parkeerplaats.

Een intercitystation daar kan tevens bijdragen aan het ontlasten van de N302, die verkeer vanaf de A28 naar Lelystad voert. Waarbij de PvdA fijntjes wijzen naar de gevolgen van uitbreiding van vliegveld Lelystad, de aanwijzing van Walibi World tot nationaal evenemententerrein en de komst van de ijsbaan Flevonice.

Als Harderwijk een intercitystation krijgt van waaraf frequent snelle bussen reizen naar Lelystad zijn meer mensen geneigd de trein (en de bus) te nemen, redeneert de PvdA, mits kan worden overgestapt op hetzelfde perron zodat niet met bagage hoeft te worden gezeuld. En een busrit van Harderwijk naar Lelystad hoeft vanaf de beoogde nieuwe stationslocatie niet langer te duren dan 20 minuten.

Het parkeerterrein dat bij dat nieuwe station moet komen, kan tevens dienst doen voor toeristen. Er zouden vanaf daar ook bussen naar de binnenstad van Harderwijk kunnen rijden.

Copyright © 2019 Het Nachthok. All Right Reserve.
Partner of Joomla Perfect Templates